В търсене на Дявола - Мистериите на България - Дяволският Мост

  Показвания 227,414

The Clashers

преди 3 месеца

Днес се отправяме на поредното ТАЙНСТВЕНО пътешествие из Мистериите на България и ще посетим една от най-големите забележителности на Родопите - Дяволският мост край Ардино. Ще успеете ли да видите лика на Лукавия?
📘 Поръчай НОВАТА ми книга "Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА" с отстъпка тук: bit.ly/3lqComy
Искам да напомня, че новата ми книга е вече на pre-order и може да си заявите своето копие с автограф от мен. Това ще е възможно само до 13.12.2020, за това побързайте. В днешният трейлър ви разкривам и последната глава, в която ще говорим за живота и дали сме сами във Вселената. Благодаря ви за подкрепата!
🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash3" и 3% от техника с "Clash3PC" - ozn.bg/2mn0oIf
📙 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR
📗 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
Намираме се много дълбоко в най-красивата планина на България - Родопите, където до град Ардино се спотайва един приказен мост. Той е обект на много легенди и днес тръгваме по тях, за да ви разкажа повече за това уникално място. Дяволският мост събира в себе си много неща - фолклор, природна красота, важна пътна артерия от миналото. Като толкова добре познат обект просто няма как да няма и легенди около него. Името му не идва от нищото, ами от най-разпространеното предание за него.
#TheClashers #Mysteries #Bulgaria
Дяволският мост не е просто място, което да посетите, тази дестинация и пътя към нея са цяло изживяване. Макар и от ското да има хубав асфалтов път до него и да се стига лесно с кола, аз бих ви препоръчал разходката. Още от римско време това е била важна транспортна артегия с името Виа Игнация, който е свързвал Егейско море с Тракия.
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Името му идва от турски и е "Шейтан Кюприя". В буквален превод на български означава "дяволстия мост". Според историята е построен някъде в пероида 1510 до 1518 от майстор на име Димитър, по поръчка на султан Селим I. Според едни данни на това място е имало стар римски мост, който е бил просто реконструиран, за да изглежда по този начин. Дължината му е 56 метра, а ширината 3.5. Архитектурата му не е типична за онова време - островърха с 3 арки и 4 отвора, през които преминава водата. Най-високият свод се издига на 12 метра от водата.
Според някои източници обаче мостът всъщност е датиран от 3 век от новата ера, което го прави на над 1700 години. За този период са типични и тези викоки арки, напомнящи римски виадукти. Някои от по-старите хора го познават и като "Дженевис кюпрюсю", което означава именно римския мост. Тези леки разминавания в информацията допълнително подсилват легендите за това приказно място.
Който е ходил до Дяволският мост знае, че на определен ден в годината, когато слънцето е точно над моста, в центъра на арката може да се види лика на дявола. Със сигурност първото нещо, което много хора са опитвали да направят е именно да го видят, но той се показва рядко. Аз бях там точно по това време и мога да ви го покажа.
Надявам се днешният епизод на "Мистериите на България" да ви хареса и ако е така, може да оставите по един палец нагоре в подкрепа. Абонирайте се за канала, ако съдържанието в него ви харесва. Да не забравите само камбанката. С нея ще получавате известие при всяко едно ново видео.

Коментари
FS SHADOW
FS SHADOW преди ден
Настръхнах!!!
Maincoon Black
Maincoon Black преди 2 дни
#CLASHER, а нещо за Кадин мост? Еднакви са като copy-paste... Just saying😎😉
Milena Yotova
Milena Yotova преди 2 дни
zdr
Кали Иванова
Кали Иванова преди 3 дни
👍👍👍👍👍
Кали Иванова
Кали Иванова преди 3 дни
Това ли е река Арда
Кали Иванова
Кали Иванова преди 3 дни
Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа😱😱😱😱😱
Kenan Hayrulov
Kenan Hayrulov преди 4 дни
Предлагам да дойдеш с ме на моста с нощувка. Като момче израстнало на това чудесно място да ти покажа Места тайни и хубави
Emine Bayazid
Emine Bayazid преди 4 дни
аз
elena vladimirova
elena vladimirova преди 4 дни
Аз съм чувала за историята на жената
elena vladimirova
elena vladimirova преди 4 дни
Слави аз съм чувала друга история но не тази която ти разказваше
Маестро Атанасов
Маестро Атанасов преди 6 дни
И аз съм ходила на дяволския мост и снимахме даже два дявола
Младен Горанов
Младен Горанов преди 6 дни
Поздравявам те, браво Слави, наистина невероятни неща,които образоват всички! Фен съм ти от самото начало и имаме всички те ти книги! Мисля че трябва да направиш някой епизод, специално за Асеновата крепост!
Юлита Карталова - ВМФ
Юлита Карталова - ВМФ преди 13 дни
Едно голямо браво . Качеството и контента са на световно ниво !!!!!!
Силвия Йорданова
Силвия Йорданова преди 14 дни
👍👍👍👍🤯🤯🤯🤯Яко
Силвия Йорданова
Силвия Йорданова преди 14 дни
АЗ. Габи. И. Мама. И. ТАТЕ
Златомира Маринова
Златомира Маринова преди 16 дни
Аз съм ходила там много е яко дано ти е харесало
Toni Georgieva
Toni Georgieva преди 16 дни
Напротив с нейния Не не сме сами на тази планета съществуват и извънземни
Toni Georgieva
Toni Georgieva преди 16 дни
Чакай и ти ли си виждал извънземни
Мариян Дурчав
Мариян Дурчав преди 17 дни
аз миналата година през лятото ходих до дяволския мост и видях отражението и приличаше на истински дявол и направо се изомих но със страх и щастие
Shan Shan
Shan Shan преди 18 дни
Окей ама само мен ли много ме кефи началото на клипа...като някой филм👀❤️ ако Слави снима филм ще е с мн жестоко качество 😄😄
siyanaalim_
siyanaalim_ преди 20 дни
9:35,да в нашият учебник по литература имахме една такава народна песен със същото вграждане в един град...
ДИМИТЪР Лазаров
ДИМИТЪР Лазаров преди 21 ден
Зя Слави Коя е най-голямата планина
Galina Peteva
Galina Peteva преди 23 дни
Аз съм ходила на дяволския мост
Павел Тенев
Павел Тенев преди 24 дни
Ти си най-добрия
Ridvan Ferad
Ridvan Ferad преди месец
Страхотно видео и описание, като изключим произношението на наименованията, но ви е простено...тъй като в турския език има няколко букви, които са трудни за произнасяне за повечето хора. Това са букви като: Ö (между Е и О), Ü (между Ю и У), които ги няма в българския език, но ги има в немския например. Също така и S със запетая (Ş), което е буквата "Ш". Затова от турски е Şeytan köprü (Шейтан к е/о п р ю/у) и добавянето на буквата "я" в края на думата е излишно и неправилно, както в думата "одая" например, което е "ода" и означава "стая" на турски. Същото е и с "Дженевис кюпрюсю" или Ceneviz köprü(sü), което преведено от турски е Генуезки мост. (Генуа, дн. Италия). Иначе...моите поздравления за видеото и увлекателното представяне на различните митове и легенди!!! Бих добавил само още нещо...до 2000-2003 година моста нямаше изградени парапети в страни и преминаването по него за да стигнем до родното село (Латинка; на турски Ürpek) на баща ми, си беше истинско предизвикателство, особено когато реката е придошла, тъй като нивото на реката се вдига с над 5 метра, достигайки горните прозорчета при обилни валежи или снеготопене! Поздрави!
Рая Кушева
Рая Кушева преди месец
Хванаха ме тръпки
dani68kn
dani68kn преди месец
Слави може да направиш видео и за моста в село Невестино Кюстендилско който е сходен като архитектура и легенди .Благодаря и успех!
Y NK
Y NK преди месец
Браво, Слави, и аз ги гледам от Щатите твоите епизоди! Познавам повечето мистерии, които представяш, но винаги научавам нещо ново. Продължавай да ни разказваш за красотите на България! Когато идвам на почивка, винаги посещавам някои от тези места.
adreana_ivova.atanasova Atanasova
adreana_ivova.atanasova Atanasova преди месец
на истина настръхнах от този дяволси мост много искам да го посетя и да усетя чувствтото и да се потопя в легендите който съм чувала за него обичам те слави и му видях облика на дявола така е бъди жив и здрав и много поздрави на малката и жената прекрасни сте!
Веселка Великова
Веселка Великова преди месец
Ходила съм много ми харесва това място
Иван Фарфаров
Иван Фарфаров преди месец
Само на мен ли лицето на дявола ми прилича на катерица??
Tsvetana
Tsvetana преди месец
Да , това е дяволският..мост
dora todorovad
dora todorovad преди месец
Искам да се сдобия с книката ,но не знам как в чужбина съм ,моля помогни ми Слави!!!!!
Nikolay S
Nikolay S преди месец
Слави браво братле нямаш сравнение в Българските youtuberi
Володя Боянов
Володя Боянов преди 2 месеца
Хххххххххх
αrdα
αrdα преди 2 месеца
Не е шейтан кюприя а шейтан кйопру
Никола Кондов
Никола Кондов преди 2 месеца
Слави туко що ми пристигна ТОП мистериите на България инямам търпени е да я прочета. А и аз съм ходел със семеиството ми
Niki Stoqnov
Niki Stoqnov преди 2 месеца
Слави, имам предложение за теб. Знам едно място пълно с неразгадани загадки. Повечето хора не са и чували за него. Казва се Божият мост и се намира във Врачанска област близо до село Чирен. Аз имам лозе на не повече от километър от тази дестинация. Там живеят баба и дядо. Ходил съм хиляди пъти и познавам района отлично. Мога да те разведа и да ти покажа някои страхотни гледки. Също така около дестинацията има няколко красиви езера до които се стига чрез еко пътеки. Имам и снимки ако проявиш интерес мога да ти изпратя. Също така Божият мост е изпълнен с супер много пещери за които малко хора знаят. Най-голямата от тях е около 50 метра и разходката в нея е малко рискована, за това не я препоръчвам ако нямаш нужната екипировка въпреки че съм стигал дъното и без такава си е доста опасно. Ако проявиш интерес, потърси информация във интернет. Доста е интересно, препоръчвам ти го. Гледките са нереални. :)
100 000 абоната без видеа
100 000 абоната без видеа преди 2 месеца
Нека направим 100К
Nikoleta Topuzova
Nikoleta Topuzova преди 2 месеца
Аз съм пети клас и учим това з тази история
Marina Mincheva
Marina Mincheva преди 2 месеца
Аз съм го посещавала и е невероятно красиво! Пътя наистина е голямо изжовяване
Jivko Kutsarov
Jivko Kutsarov преди 2 месеца
Слави кога ще качиш клипа за Шишенци
Хакан Калленджи
Хакан Калленджи преди 2 месеца
Братовчед ми и семейството му живеят там.
Алекс Илиева
Алекс Илиева преди 2 месеца
Била съм на дяволския мост и найстина се усеща някаква енергия аз даже настъхнах но не бях се загледала в камака
Борис Терзиев
Борис Терзиев преди 2 месеца
слави ас имам ли от теп актограв
Hristo Petkov
Hristo Petkov преди 2 месеца
Много зле са нещата. Царя на глупостите. Търговец човек ...само и само да си продава тъпите книги
Ivaila Valcheva
Ivaila Valcheva преди 2 месеца
Точно в средата на моста е СОЛОМОНСКИЯ знак
Ivaila Valcheva
Ivaila Valcheva преди 2 месеца
Аз когато бях на 5 и скоро дори бях там за да видя своите братовчеди
Blagovest Stoyanov
Blagovest Stoyanov преди 2 месеца
А може ли някой да ми поясни какво е това висящото топче под средата на моста? :)
Georgi Milanov
Georgi Milanov преди 2 месеца
Браво за труда от мен 👏👏👏
Kitty Katt
Kitty Katt преди 2 месеца
Ако някой е посещавал "Дяволския мост" съветвам и да посети и село Чала. То е няколко километра по на горе от пътя за моста . Прекрасно място!
ФЕН Е НА СЕБЕ СИ
ФЕН Е НА СЕБЕ СИ преди 2 месеца
🥰✅💯⚡❤️❤️❤️🔥😮🤣😉🤣🤣😎вече не съм фен на себе си
Angel Dobrev
Angel Dobrev преди 2 месеца
Слави има история за трима братя.Не само за майстор
Деян Йорданов
Деян Йорданов преди 2 месеца
Слави,поръчах си книгата топ мистерите на фселената на 5 декември но не доиде на 14
Best Friends
Best Friends преди 2 месеца
Човек като видях заглавието изобщо не вярвах, НО като видях половината глава на сатаната унемях😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯
desislava dimova
desislava dimova преди 2 месеца
Слави, във видеоклипът в реката има изображение на чудовище .Изгледай си клипът и се съгледай в реката и моляте ако намериш това за което ти говоря да направиш видеоклип за него
Tolgito
Tolgito преди 2 месеца
Качи ли се върху камъка наподобяващ змийска глава? Снимките от там се получават чудесно 😁
pro gaming
pro gaming преди 2 месеца
Обичам такива научни видеа.
Victoria Ivanova
Victoria Ivanova преди 2 месеца
Аз вече имам и трите ти книги. 🤣
Кирил Йорданов
Кирил Йорданов преди 2 месеца
Може би,ако се вгледаш внимателно в огледалото.
türk ie
türk ie преди 2 месеца
В 10:14 мин. се вижда образ на жена във камъка под свода на моста.
Krasi Angelov
Krasi Angelov преди 2 месеца
Очакваме гробницата на бастет и мишкова нива около Малко Търново.
feto ghetoboy
feto ghetoboy преди 2 месеца
Имаш правописна грешка на 4:02 мин дяволстият мост
Boriana Baramska
Boriana Baramska преди 2 месеца
Аз съм ходил
Станка Иванова
Станка Иванова преди 2 месеца
Слави поръчах книгата но не знам кога ще дойде
Tsvetoslav Toshev
Tsvetoslav Toshev преди 2 месеца
Здравей Слави Понеже и аз имам подобна идея за проект като твоите епизоди за мистериите на България, но е малко по-различно и с по-различна цел, дали имаш ли интерес и да помислим кой още може да се включи за да се осъществи тази идея? Ако си заинтересован къде да ти пратя идеята?
Kristian Asenov
Kristian Asenov преди 2 месеца
Направи класация за Викингите
Alex S
Alex S преди 2 месеца
Направи класация или клип за Викингите
Gergana Georgiewa
Gergana Georgiewa преди 2 месеца
Мизериите на България*
Алекс Методиев
Алекс Методиев преди 2 месеца
Качи ли клипа от шишенци
Mario Kralev
Mario Kralev преди 2 месеца
Аз съм ходил доста пъти там
Ивайло Андреев
Ивайло Андреев преди 2 месеца
клип през ноща на моста хахах
Sarah Ivanova
Sarah Ivanova преди 2 месеца
Basi zimno vreme po teniska
Simon Simeonov
Simon Simeonov преди 2 месеца
aboniraitese za Hamoz
Петър Петров
Петър Петров преди 2 месеца
Може да направих интересна класация : топ 10 невероятни животни които не могат един без друг!
baluk4o XD
baluk4o XD преди 2 месеца
Слави може ли да покежаш фейса на даркклашърс плс
Mihail Shkodrov
Mihail Shkodrov преди 2 месеца
и съм ходил много пъти там
Mihail Shkodrov
Mihail Shkodrov преди 2 месеца
Баба и дядо ми живеят в Ардино
borypetrova
borypetrova преди 2 месеца
Толкова много промотираните кодове за Ozone не работят. По-точно 2рия, който е невалиден Clash3PC . Но пък и не виждам как мога да изпратя съобщение с повече информация и скрийншот. Well..
Lachezar Uzunov
Lachezar Uzunov преди 2 месеца
На 10:14 мин се вижда лика на дявола - камъка под арката, сенчестата част
Kalina Filipova
Kalina Filipova преди 2 месеца
Слави, може ли да ни кажеш коя е тази велика дата, защото искам да отида на малка екскурзия и да видя лика на дявола?
Anna Dailova
Anna Dailova преди 2 месеца
10:31 във Ватикана
Ivailo Gaming
Ivailo Gaming преди 2 месеца
Слави както винати яко видео може ли да направеш клип за България на три морета
Murda Boyz
Murda Boyz преди 2 месеца
Слави кво стана с клипа за шишенци
sp0cky
sp0cky преди 2 месеца
Научно доказано е ,че не можеш да дишаш докато се усмихваш Не е истина, просто исках да се усмихнеш 😎
Miroslav Milkov
Miroslav Milkov преди 2 месеца
Пълни глупости Дявола не е зъл той наказва злото просто хората са малоумни и не могат да го разберът
Marusia Yakimova
Marusia Yakimova преди 2 месеца
Това лято бяхме на Дяволският мост и Видяхме печата на цар Соломон. Намира се по ръба на най-високия свод, в средата, от дясната страна, на един черен камък ( на нивото на нишата, която стои вдясно от свода). Ако имате снимки и ги увеличите, няма как да не го забележите. Печатите са два - през 8 камъка, по ръба на свода.
Daniel Petkov
Daniel Petkov преди 2 месеца
2:08
Pepi bg
Pepi bg преди 2 месеца
Слави купих си ТВОЯТА книга и нямам търпение да я видя
Svetli Marinov
Svetli Marinov преди 2 месеца
Слави кога ще е качено видеото за шишенци❤
Nikolai Plamenov
Nikolai Plamenov преди 2 месеца
Абе хора аз не видях нито лице нито отрежение на дявола
sve2sLav Mn4v
sve2sLav Mn4v преди 2 месеца
Хей Слави видео за монолитите скоро?
The Clashers
The Clashers преди 2 месеца
Иде :)
Dex Dino
Dex Dino преди 2 месеца
До кога е приордера?
ArtickFox GirlBG
ArtickFox GirlBG преди 2 месеца
Поръчах си книгата на трети ще имам ли автограф ако ще дойде на двайсет и втори
JustSmoke 456
JustSmoke 456 преди 2 месеца
Още 3000 абоната и ставаме 900 000
Андрей Йорданов
Андрей Йорданов преди 2 месеца
започни класация знаехте ли че, и даваш интересен факт
Йордан Беров
Йордан Беров преди 2 месеца
Може ли да се абонирате за моят канал
Teodor Dragomanski
Teodor Dragomanski преди 2 месеца
Браво Слави 🤩🤩🤩🤩🤩🤩
георги христозов
георги христозов преди 2 месеца
беше 3 км
Боян Петков
Боян Петков преди 2 месеца
Аз
Daysi77 Daysi77
Daysi77 Daysi77 преди 2 месеца
Слави аз съм ходил на Дяволския мост
Mysteries of Bulgaria - The Movie
2:06:35
The Clashers
Показвания 1,2 млн.
Бони - Стриптийз / Boni - Striptiiz (Official Video)
4:06
Boni (Official)
Показвания 125 хил.
ТОП 10 БЕЗСМЪРТНИ ХОРА, за които НЕ ЗНАЕТЕ
17:24
Kardeşlerim 1. Bölüm
2:11:22
atv
Показвания 2,7 млн.
Анализирам епизода за село Шишенци
57:16
The Clashers
Показвания 356 хил.
Топ 10 неразгадани мистерии на Библията
15:35
Is there a SECRED CODE in this Rock? - Mysteries of Bulgaria
14:40
The Clashers
Показвания 173 хил.
Top 100 Places To Visit In Europe
52:38
Ryan Shirley
Показвания 6 млн.
Tsarichina - Real Alien Contact or fraud - Mysteries of Bulgaria
16:17
The Clashers
Показвания 431 хил.
Бони - Стриптийз / Boni - Striptiiz (Official Video)
4:06
Boni (Official)
Показвания 125 хил.
ТОП 10 БЕЗСМЪРТНИ ХОРА, за които НЕ ЗНАЕТЕ
17:24
Kardeşlerim 1. Bölüm
2:11:22
atv
Показвания 2,7 млн.
Tozkoparan İskender 13. Bölüm Fragmanı
1:00
Tozkoparan İskender
Показвания 1,5 млн.
Kırmızı Oda 27. Bölüm Fragmanı
1:00
Kırmızı Oda
Показвания 1,9 млн.
PewDiePie Comment On This Video
0:16
MrBeast Shorts
Показвания 10 млн.
Ramo - 34.Bölüm (Kısasa Kısas)
2:11:06
Ramo
Показвания 2,2 млн.
KAYIP KEDİ İLANIYLA YALANCILARI TESPİT ETMEK!
23:57
Meryem Can
Показвания 2,6 млн.